Царят на десертите

-Шоколадът-

Шоколадът & Ние

Здравейте, ние сме Анна Митова №1, Дарина Мишева №7 и  Йована Василева №10 от VIII Б клас. Имаше много интересни и разнообразни теми за сайт, които нашите учители бяха избрали, но ние предпочетохме тази, защото ни се стори най-интригуваща. Големи любителки сме на шоколада и затова да направим този сайт е истинска привилегия и щастие за нас.

Дългият път на шоколада 

ЗА СЛАДКИТЕ МОМЕНТИ В ЖИВОТА

Първите хора, използвали какаото за масова употреба, са маите и ацтеките – коренните обитатели Мексико и Централна Америка. В периода 250 – 900 г. сл. Хр. маите правили специална напитка от какао, вода, семена от чушка и царевичен прах, която имала важна роля както в храненето им, така и в ритуалния и социалния живот на племето. Те са и тези които „опитомили“ какаовото дърво, като го пренесли от гората в населената от тях територия.

"Няма нищо по-добро от приятел, освен приятел, който носи шоколад." 

-Линда Грейсън-

За шоколада

Шоколадът, който в момента тихо и спокойно лежи  в станиоловата си опаковка на бюрото ви, носи аромата на екзотични места, дълги пътувания и тропическа сладост. Не знаем дали след едно парченце от него ще сте там, но обещаваме, че ще ви осигури вълнуващ скок назад във времето към слънчевия път на вкусното изкушение.

 

Свържете се с нас

Задавайте въпроси, ако се интересувате от нещо повече.

Съобщението е изпратено успешно!